Fred Zinnemann: NUNNAN TARINA (The Nun’s Story/Nunnan)

Draama

Yhdysvallat 1959 • Audrey Hepburn, Peter Finch, Edith Evans, Peggy Ashcroft • K16 • 149 min

Audrey Hepburn eli nuoruusvuotensa natsimiehityksen keskellä Hollannissa, joten hän jos kuka pystyi eläytymään samoja vuosia kohti kulkevassa draamassa belgialaiseksi nunnaksi, jonka kutsumus ja usko joutuvat koetukselle kotimaassaan ja Kongossa 1930-luvulla.

Ei ihme, että rooli oli Hepburnin omia suosikkeja. Siinä hän pääsi myös vuorovaikutukseen lasten kanssa, mikä muodostui hänen viimeisinä vuosinaan elämäntehtäväksi UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä.

Fred Zinnemannin (mm. Sheriffi, Kunnianmies ja Shakaali) ohjaama Nunnan tarina perustuu Kathryn Hulmen romaaniin, jonka hän kirjoitti belgialaisen sairaanhoitajan ja entisen nunnan Marie Louise Habetsin kokemusten inspiroimana. Luostarielämästä tiukkoine sääntöineen ja nunnien työskentelystä välittyvä kuva ei ole romantisoitu, vaan sisar Luken sisäinen konflikti nousee tarinan kantavaksi elementiksi. Siirtomaa-ajan miljöö sitoo ajattoman tarinan pettymyksistä ja oman paikan etsimisestä historialliseen viitekehykseen.

Filmatisointi ei tarjoa helppoja ratkaisuja elämän suuriin kysymyksiin, vaan Hepburn kanavoi voimistuvaa ulkopuolisuuden kokemusta suhteessa uskonnolliseen yhteisöön äärimmäisen uskottavasti. Onko sisäinen hiljaisuus kriisien keskellä mahdollista?

Traileri

Lisätiedot

6,00 €