Walter Salles: MOOTTORIPYÖRÄPÄIVÄKIRJA (Diarios de motocicleta/Dagbok för en motorcykel)

Draama, Elämäkerta. Seikkailu.

Argentina/Chile/Peru 2004 • Gael Garcia Bernal, Rodrigo De la Serna, Mercedes Morán, Jean Pierre Noher • käsikirjoitus Ernesto ”Che” Guevara, Alberto Grando, Jose Rivera • K12 • 110 min •  

Traileri

Tammikuussa 1952 kaksi nuorta argentiinalaista, Alberto Granado ja Ernesto Guevara – joka tunnettaisiin myöhemmin nimellä Che - lähtivät matkalle halki latinalaisen Amerikan. Ernesto oli 23-vuotias lepraan erikoistunut lääkäri ja Alberto 29-vuotias biokemisti.

Ystävykset pakkasivat Alberton vanhan Norton –moottoripyörän ja suuntasivat tutusta ja turvallisesta Buenos Airesista kohti tuntemattomia maita ja kaupunkeja. 

Kahdeksan kuukauden aikana matka, joka alkoi seikkailuna, sai syvällisemmän tarkoituksen. Se avasi ystävysten silmät mantereelle, joka kärsi loputtomasta kurjuudesta. Ernesto ja Alberto löysivät itsestään samankaltaisen ihmisyyden ja päättäväisyyden muuttaa maailmaa.

Moottoripyöräpäiväkirja (Diarios de motocicleta) seuraa inspiroivaa matkaa itsensä löytämiseen ja jäljittää vallankumouksellisen sydämen syntyhetkiä.

Elokuva perustuu Ernesto "Che" Guevaran ja Alberto Granadan päiväkirjoihin, joiden perusteella José Rivera on Alberto Granadan avustuksella tehnyt elokuvan käsikirjoituksen.

Moottoripyöräpäiväkirja on esitetty myös Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa. 

Muualla verkossa:

www.motorcyclediaries.net

www.diariosdemotocicleta.com

6,00 €